"Ha akarjátok, nem álom" (Herzl Tivadar)

Cionizmus

Soros és Izrael: a zsidó állam ellenségeit támogatja az anticionista milliárdos

Nyitott társadalom radikális muszlimoknak

2017. december 03. - eisen64

soros-anti-israel-800x416.pngSoros befektetésének célja nem más, mint megingatni Izrael státuszát, bátorítani az izraeli arabok radikalizálódását és nem utolsó sorban támogatni a különböző nemzetközi fórumokon (ENSZ, EU) történő Izrael ellenes fellépését.

Tovább

Döbbent tekintetek az ENSZ-ben: Meghekkelte az ülést a Hamasz-alapító fia

Videó: Moszab Hasszán Juszef beolvasott a korrupt palesztin elitnek (magyar felirattal)

screen-shot-2017-09-27-at-11_08_51-pm-768x684.pngAz ENSZ Emberi jogi tanácsában előbb a demokratikus mintaországok, úgymint Szíria, Venezuela, Észak-Korea, Irán, Katar és a PFSZ elmondják szokásos gyűlölet paneljeiket a "rasszista, csecsemőgyilkos, földfoglaló stb" Izraelről, majd drámai pillanat következik. Megadják a szót egy civil szervezet képviselő jének, Moszab Hassan Juszefnek, a Hamasz egyik alapítója fiának, aki Ramallahban született. A teremben teljes döbbenet lett úrrá, az arcokról minden leolvasható.

Tovább

Sámson-akció: Atomcsapásra készülhetett Izrael 1967-ben a Sínai-félszigeten

A legendás győzelem sorozat: 50 éve kezdődött a hatnapos háború

isr_planes.jpeg

A hadtörténelem egyik legváratlanabb győzelmét aratta Izrael az 1967. június 5-én kezdődött hatnapos háborúban, de ez a siker még a zsidó állam vezetőit is meglepte. Öt arab hadsereg készült arra, hogy a tengerbe szorítsa Izraelt, ráadásul mögöttük állt a kor egyik szuperhatalma, a Szovjetunió is. A fenyegető megsemmisülés fényében az izraeli hadvezetés utolsó lehetőségként arra készült, hogy demonstratív atomrobbantást hajt végre a Sínai-félszigeten - állítja egy Jeruzsálemben megjelent tanulmány. A "Sámson-akcióra" végül nem került sor, mert a "csodák hat napja" alatt az izraeli hadsereg minden fronton teljes győzelmet aratott.

Tovább

"Megszállt palesztin területekről" szedne adót a NAV

A Külügyminisztérium hivatalosan elutasítja az Izrael-ellenes megbélyezést

palesztin.png

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a NAV az eSZJA portálon a személyes adatok kitöltésénél egy meglepő választási lehetőséget kínál fel: Az adózó levelezési címeként az országok között "Megszállt palesztin területek" megjelölését is felajánlja a rendszer. Szijjártó Péter külügyminiszter korábban a Jerusalem Post izraeli lapnak adott interjúban kijelentette: Magyarország nem használja ezt az Izrael-ellenes megbélyegző elnevezést.

Tovább

Elmúlt a hanukka: A Jobbik a Hágai Bíróság elé állítaná Izraelt

tuntetes_9.jpg"Gyöngyösi Márton pártja nevében reményét fejezte ki, hogy ha Tel-Aviv továbbra sem hajlandó a nemzetközi jog elfogadott normáinak megfelelő magatartást tanúsítani, akkor a nemzetközi közösség és a hágai Nemzetközi Bíróság meg fogja tenni a szükséges lépéseket arra nézve, hogy Izraelt visszaterelje a jog ösvényére." - írja mai közleményében a Jobbik.

Tovább

Netanjahu a világ vezetőiről: Az ENSZ-ben történelmet hamisítanak, utána Hanuka-üdvözletet küldenek

f151206kgpo03.jpg“Nem értik az ünnep üzenetét” azok a világvezetők, akik támogatták az ENSZ BT “szégyenletes” határozatát, utána pedig szívélyes üdvözletet küldtek a Hunuka-ünnepre - írta Facebook-bejegyzésében Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

Tovább

Tűzvész-intifáda: így ünnepelik a palesztinok a gyújtogatókat

Több mint 100 ezer embert kellett kitelepíteni Izraelben

fighting-the-fire-2-965x543.jpeg
Izraelben újabb gyújtogatások történtek, tovább nehezítve az élénk szélben az izraeli és a nemzetközi tűzoltók, a hadsereg, valamint a lakosság dolgát. Egyetlen nap alatt 220 új tűzeset keletkezett, többségük külterületen, ám ezek percek, órák múltán már belterületet is veszélyeztettek. Drámai felvételek Haifa környékéről:

Tovább

Boszorkányüldözés: Nem antiszemita Trump főtanácsadója

Épp ellenkezőleg: Steve Bannon Izrael elkötelezett támogatója

steve-bannon-trumps-new-campaign-chief-is-a-right-wing-rottweiler-1471453485.jpgAz elnökválasztás után azonnal éles támadás érte Donald Trump első döntését, amellyel stratégiai főtanácsadójának nevezte ki Stephen (Steve) Bannont, aki augusztustól az elnökjelölti kampányát vezette. Bannon ezt megelőzően a Breitbart News hírportál ügyvezető igazgatója volt. A főáramú média véleményvezérei szerint Bannon “antiszemita”, “idegengyűlölő”, aki a “fehér felsőbbrendűség” eszméjét képviseli a Trump-kormányzatban, ezért a megválasztott elnöknek azonnal vissza kell vonnia megbízatását. Donald Trump nem foglalkozik a tanácsadója körül keltett médiahisztériával, miközben zsidó közéleti személyiségek sora állt ki Bannon mellett.

Tovább

A remény fénysugara vagytok - üzente Donald Trump az izraelieknek

whatsapp-image-2016-09-25-at-19_34_53.jpegA megválasztott amerikai elnök nyilatkozatban fordult az izraeliekhez, amely a legnagyobb példányszámú napilapban, az Israel Hayomban jelent meg. Előzőleg Benjamin Netanjahu miniszterelnök telefonon gratulált Donald Trumpnak, aki meghívta őt, hogy mielőbb találkozzanak Washingtonban.   

Tovább

Tatár György filozófus Európáról, a migrációs krízisről és a politikai korrektségről

"Ha ezt Párizsban írtad volna, másnap már lőnének Marseille-ben"

roszke_1.jpgTatár György, az Eötvös Loránd Tudományegyetem nyugalmazott filozófiadocense, az egyik legjelentősebb élő magyar gondolkodó, akinek munkássága főként a politikai teológia és vallásfilozófia területén kiemelkedő, jelenleg Svájcban él. A Hetek készített vele interjút az európai közélet aktuális kérdéseiről, a migránsproblémáról, liberalizmusról, politikai korrektségről.

Tovább
süti beállítások módosítása