"Ha akarjátok, nem álom" (Herzl Tivadar)

Cionizmus

20.000 izraeli perli a Facebookot

Nem törlik a terroristák és uszítók posztjait, hiába jelentik

2015. október 28. - eisen64

fbper.png

Közösség-ellenes izgatással vádolja egy izraeli NGO a Facebookot, miután a legutóbbi erőszakhullám során nem távolították el a civilek meggyilkolására felszólító palesztin gyűlölet-oldalakat, sőt még a terrortámadást elkövető gyilkosok profilját sem törölték. A Stab Israelis ("Szúrj le izraelieket") közösségi oldal bejelentőinek a Facebook ezt írta: "Köszönjük bejelentését ... megvizsgáltuk és megállapítottuk, hogy az oldal nem sérti közösségi alapelveinket". (Nyitóképük egy gázai Facebook-felhasználó profilképe, az oldal aktív, és folyamatosan frissül.)

A Shurat Hadin nevű szervezet nem kártérítést követel a Facebooktól, hanem azt szeretné elérni, hogy a bíróság határozatban kötelezze a közösségi oldalt minden, izraeliek elleni erőszakra felszólító oldal törlésére. Azt is szeretnék, hogy a Facebooknak a jövőben kötelező legyen szűrni és szükség esetén blokkolni a gyűlöletkeltő posztokat és oldalakat.

facebook_isr.jpg

Ezzel a karikatúrával sincs semmi gond a Facebook szerint

Az elmúlt hetekben több száz izraeli és nemzetközi emberi jogi aktivista tett bejelentést a gyilkos tartalmak miatt a Facebooknak, de a közösségi háló üzemeltetői szerint erre nincs lehetőségük, mert

a Facebook csupán kommunikációs felület, amely nem felelős a felhasználók által megosztott tartalmakért.

Annak ellenére tétlenek maradtak, hogy a felhasználók által a regisztráció során aláírt közösségi irányelvek tiltják a gyűlöletkeltő tartalmak közzétételét.

6557624096781490490yes1130.jpg

"Szúrj le izraelieket": "Köszönjük bejelentését ... megvizsgáltuk és megállapítottuk, hogy az oldal nem sérti közösségi alapelveinket" 

A Shurat Hadin most 20.000 izraeli aláírót gyűjtött a perhez, és az ő nevükben nyújtotta be a Facebook-elleni keresetet New Yorkban. 

A felperesek között van a késeléses merényletek egyik áldozata, Richard Lipkin is, aki súlyos állapotban került kórházba két héttel ezelőtt, és azóta belehalt sérüléseibe.

A peresített posztok egyike 19 éves Mohand Halibi oldala is, aki ezt írta ki üzenőfalára, mielőtt járművével és egy késsel terrortámadást hajtott végre Jeruzsálemben:

Mártír akarok lenni az al-Aksza mecsetért

halibi.jpg

Mohand Halibi két izraelit gyilkolt meg jeruzsálemi Óvárosban 

“A Facebook terroristák menedékhelye lett. Szabadon posztolhatnak a tervezett acióikról, támogatást gyűjthetnek maguknak és tanácsot oszthatnak meg arról, hogyan lehet leghatékonyabban zsidókat gyilkolni. Mindezt annak a kereskedelmi cégnek a védőszárnyai alatt, amely könnyedén megakadályozhatná ezek megjelenését.” - írják a Facebook elleni beadványukban a felperesek.  

A bejegyzés trackback címe:

https://cionizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr408029480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emir Ehment 2017.02.09. 22:31:03

A Twitter hogy áll ehhez a kérdéshez?
Kövessük Trumpot?
süti beállítások módosítása