"Ha akarjátok, nem álom" (Herzl Tivadar)

Cionizmus

Boszorkányüldözés: Nem antiszemita Trump főtanácsadója

Épp ellenkezőleg: Steve Bannon Izrael elkötelezett támogatója

2016. november 18. - eisen64

steve-bannon-trumps-new-campaign-chief-is-a-right-wing-rottweiler-1471453485.jpgAz elnökválasztás után azonnal éles támadás érte Donald Trump első döntését, amellyel stratégiai főtanácsadójának nevezte ki Stephen (Steve) Bannont, aki augusztustól az elnökjelölti kampányát vezette. Bannon ezt megelőzően a Breitbart News hírportál ügyvezető igazgatója volt. A főáramú média véleményvezérei szerint Bannon “antiszemita”, “idegengyűlölő”, aki a “fehér felsőbbrendűség” eszméjét képviseli a Trump-kormányzatban, ezért a megválasztott elnöknek azonnal vissza kell vonnia megbízatását. Donald Trump nem foglalkozik a tanácsadója körül keltett médiahisztériával, miközben zsidó közéleti személyiségek sora állt ki Bannon mellett.

A sort a liberális média öklének tekintett Huffington Post nyitotta meg. Az online híroldal szerint Steve Bannon szalonképtelen személy, mert irányítása alatt a Breitbart News az antiszemita, iszlámgyűlölő, homofób, rasszista, bigott fundamentalista szerzők és nézetek gyűjtőhelyévé vált. A Huffington Post a Rágalmazás Elleni Liga (Antidefamation Leauge - ADL) közleményére hivatkozik. A zsidó szervezet szerint a Breitbart News az alternatív jobboldali média legbefolyásosabb szócsöve, amely bírálja a republikánus elitet és a baloldalt. Ugyanakkor az ADL közleménye leszögezi, hogy

nem tudnak semmi olyan antiszemita kijelentésről, ami Bannontól származna.

A Huffington Post és az általa feltüzelt utcai tüntetők azonban mit sem törődnek azzal, hogy az ADL nem tekinti antiszemitának Steve Bannont, és tovább folytatja a médiakampányt ellene, azt remélve, hogy sikerült “kilőniük” Donald Trump bizalmi emberét és főtanácsadóját.

582e015f180000ca0330eb11.jpeg

Steve Bannon (jobbról) Donald Trump tanácsadói testületében 

A rágalomhadjárat nyomán több neves zsidó közéleti személy állt ki Bannon mellett. David Horowitz, a marxista új baloldaliként indult, mára konzervatív cionistává lett publicista nyilatkozatban szögezte le, hogy ő a szerzője annak a cikknek, amellyel Bannon támadják. A szóban forgó írás a Breitbart Newsban jelent meg, és a kritikusok szerint azért “antiszemita”, mert “renegát zsidónak” nevez egy republikánus politikai elemzőt, Bill Kristolt, aki a kampányban Hillary Clinton mellé állt. Horowitz kiáll állítása mellett, mivel Kristol valóban “renegát” lett vagyis “átállt” a másik táborba, és a “Never Trump” (Soha Trumpot!) mozgalom vezetőjeként még a júliusi republikánus jelölőgyűlésen is meg akarta buktatni Donald Trumpot.

dershowitz-obama-e1439897861697.jpg

Alan Dershowitz jogászprofesszor Barack Obama elnökkel a Fehér Ház Ovális Irodájában

Kiállt Bannon mellett a Harvard egyetem neves nemzetközi jogászprofesszora, Alan Dershowitz is, akinek nemrég magyarul is megjelent a The Case for Israel (Izrael védelmében) című könyve. Dershowitz szerint

nem legitim valakit antiszemitának nevezni pusztán azárt, mert nem értünk egyet a politikai nézeteivel.

“A tények azt mutatják, hogy Bannon úr nagyon jó viszonyban áll a zsidósággal. Korábbi munkatársam, Joel Pollak (a Breitbart News jelenlegi főszerkesztője) ortodox, az ünnepnapokat szigorúan betartó, elkötelezett zsidó és elkötelezett cionista. Kiválóan együttműködött Bannon úrral, aki támogatja Izraelt.” - nyilatkozta Dershowitz, aki szerint nagyobb probléma az, hogy

“a legrosszabb biogott antiszemiták” és “Izrael-ellenesek” a “kemény baloldalon” találhatók.   

Miközben a média Bannont támadja a nemlétező “antiszemitizmusa” miatt, alig esik szó például arról, hogy a Demokrata Párt Országos Választmánya egy olyan személyt javasol a terület elnökének, aki kapcsolatban áll a Muzulmán Testvériséggel.

ellison_1.jpg

Keith Ellison, a Demokrata Országos Választmány elnökaspiránsa

Keith Ellison minnesotai kongresszusi képviselő a szervezet amerikai csoportjának, a Muszlim Amerikai Társaságnak (Muslim American Society) a 13 ezer dolláros támogatásával utazott mekkai zarándokútra, 2008-ban. Kongresszusi kapmányát nagy összegekkel segítette az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa (Council on Americal Islamic Relations), amelyt az amerikai igazságügyi minisztérium a Hamasz terrorszervezet támogatói között tart nyilván.

(A kettős mérce a kampányban is élesen megmutatkozott, amikor a média rendszeresen antiszemitizmussal vádolta a Hillary Clinton egyik legfőbb támogatója, Soros Györggyel szembeni politikai kritikákat, miközben teljesen legitimnek tekintette a Donald Trumpot támoagató Sheldon Adelson zsidó milliárdos elleni kirohanásokat.)

Steve Bannon és a Breitbart Newst egyébként korábban pont az Izrael melletti nyílt kiállásuk miatt bírálták a baloldalról. Bannon volt az, aki Trumpnak azt javasolta, hogy üzenetet küldjön a választás után az izraeliekhez. Ebben Trump a “remény fénysugarának” nevezte Izraelt a Közel-keleten, ami új hang az Obama-adminisztrációhoz képest, amely inkább a problémák okát látta a jobboldali vezetésű zsidó államban.

13914060_10157508667685354_540479686806435588_o.jpg

Andrew Breitbart, az alapító

Amúgy a Bretbart News indulása - amelynek a látogatottsága a kampányban megelőzte a Fox Newst is - éppen Jeruzsálemhez köthető. Az alapító, Andrew Breitbart küldetésének nevezte, hogy “lerombolja a régi gárdát a médiában”. A honlap ötlete Jeruzsálemben fogant meg. Breitbart itt határozta el, hogy egy kompromisszumok nélkül elkötelezett szabadság-párti és Izraelt-támogató híroldalt hoz létre, mert elege lett a főáramú média és az anticionista lobbicsoportok Izraelt-lejárató sajtókampányaiból.) Annak ellenére, hogy Andrew Breitbart 2012-ben elhunyt, a nevét viselő híroldal megmaradt az alapító küldetése mellett és Breitbart halála után a híroldal főszerkesztője egy ortodox zsidó újságíró, Joel Pollack lett.

Update: Izrael amerikai nagykövete, Ron Dermer is kiállt Steve Bannon mellett. Dermer szerint "készek együttműködni Bannon-nal, csakúgy, mint Donald Trumppal, akit "Izrael igaz barátjának tartanak", Mike Pence alelnökkel együtt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://cionizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr3411971808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása