"Ha akarjátok, nem álom" (Herzl Tivadar)

Cionizmus

UNESCO: A Siratófal az al-Aksza mecset része

A történelemtagadásra épül a totális iszlamizáció

2015. október 19. - eisen64

wailing_wall_jerusalem.jpgA palesztinok azt kérik, hogy az UNESCO mondja ki: a Siratófalként is ismert Nyugati-fal az al-Aksza mecset része. Bár a szakemberek között teljes az egyetértés, hogy a Nyugati-fal jelentős része a több mint 2000 éve Heródes által épített templomegyüttes eredeti fal (az egyetlen rész, ami a rómaiak pusztítása után megmaradt), a palesztinok a beadványban azt írják, hogy hely jelentőségét kizárólag az adja, hogy Mohamed - az amúgy semmilyen bizonyítékkal alá nem támasztott - “éjszakai utazása” során ide kötötte ki az al-Burak nevű lovát. Az UNESCO közgyűlésén a muzulmán országok egységes blokként szavazva elfogadtathatják azt a történelmietlen és kirekesztő értelmezést. Frissítés: a palesztinok egyelőre visszavonták keresetüket.

Miután a Palesztin Hatóság nem tagja az UNESCO-nak, nevükben a hat oldalas határozat tervezetet Egyiptom, Tunézia, Algéria, Marokkó, Kuvait és az Egyesült Arab Emirátus nyújtotta be. Ezeket az országokat nyugaton többnyire a felvilágosultabb arab államok közé sorolják, ennek ellenére szemrebbenés nélkül aláírták azt a szöveget, ami tökéletesen kiradírozná a történelemből a zsidóság bármilyen kapcsolatát Jeruzsálemmel. A határozat-tervezet szerint nem állt sem az első, sem a második templom és valamennyi történelmi emlék az arab-muszlim örökség része.

Izrael UNESCO-nagykövete, Carmel Sama HaCohen szerint

a hat arab nemzet javaslatának célja Jeruzsálem “totális iszlamizálása”. 

A palesztin történelmi narratíva már eddig is a zsidó örökség és a jeruzsálemi szentély tagadására épült, és ebben a nyilvánvaló tényektől sem engedték zavartatni magukat. Ismert, hogy amikor Bill Clinton elnök 2000-ben Camp Davidben még egyszer utoljára tárgyalóasztalhoz ültette Ehud Barak akkori izraeli miniszterelnököt és Jasszer Arafatot, javaslatot tett a Templom-hegy megosztására, oly módon, hogy a palesztinoké lett volna a hegyen épül muszlim szentélyek feletti szuverenitás, míg az izraeliek kapták volna a Nyugati falat és a hegy felszín alatti részét. Az amerikai elnök majdnem leesett a székről döbbenetében, amikor Arafat kijelentette, hogy a hegyen soha nem állt semmiféle zsidó szentély, ezért nincs mit megosztaniuk az izraeliekkel.

865483.jpg

Barak, Clinton és Arafat Camp Davidben, 2000-ben: Akkor még viccnek tűnt a "Templomtagadás"

Erre a történelemtagadásra 15 éve még a világsajtó gúnyosan reagált, és a néhai palesztin vezető megrendült egészségi állapotának tudta be képtelen állításait. Másfél évtized alatt azonban ez az agyrém közös arab állásponttá vált, és könnyen lehet, hogy mire lapunk megjelenik, az ENSZ oktatási (!), tudományos (!!) és kulturális (!!!) szervezete - a végrehajtó bizottság 58 tagállam többségének támogatásával - ezt is magáévá teszi, és kimondja: a “Burak-tér az al-Aksza mecset és a al-Haram al-Sarif elválaszthatatlan része”.

Nyilvánvalóan Heródes király szerepét is újra kell értékelni, hiszen a hajdani uralkodó közel 700 évvel előre megépítette Mohamed lova számára azt a falat, amit eddig Nyugati-falként ismertünk. Természetesen a rómaiak sem a zsidók ellen harcoltak, hanem az iszlám előfutáraival harcolva rombolták le azt, ami a hegyen állt, bármi is volt az. Jegyezzük meg a dátumot: ez az agyrém 2015-ben zajlik, amikor az emberiség arra készül, hogy egy-két évtizeden belül eljut a Marsra. Itt a földön azonban az ENSZ azt is kész lenne megszavazni, hogy a föld lapos, és a nap nyugaton kel fel.

Bővebben a Hetek október 23-án megjelenő számában. 

Nézzen régi, különleges fotókat Jeruzsálemről, itt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://cionizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr187991505

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Történelmet hamisított az UNESCO 2016.04.18. 16:07:12

Az ENSZ oktatási, tudományos és kulturális szervezetnek Végrehajtó Bizottsága a “Megszállt Palesztina” című határozatában úgy döntött, hogy a jeruzsálemi Templom-hegy (amelyet csak arab nevén említ, mint Haram al-Sarif), valamint Hebron és Betlehem sze...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabor Sagi 2015.12.18. 01:15:06

A Templom-hegy soha nem lesz az araboké! Semmi közük hozzá! Kicsit durva a dolog, de a muszlimok kaphatnak egy rakétát Mekkára, Medinára és minden iszlám szart le lehet rombolni, ami Izrael szent hegyén épült fel!!!
süti beállítások módosítása