"Ha akarjátok, nem álom" (Herzl Tivadar)

Cionizmus

Elmúlt a hanukka: A Jobbik a Hágai Bíróság elé állítaná Izraelt

2017. február 09. - eisen64

tuntetes_9.jpg"Gyöngyösi Márton pártja nevében reményét fejezte ki, hogy ha Tel-Aviv továbbra sem hajlandó a nemzetközi jog elfogadott normáinak megfelelő magatartást tanúsítani, akkor a nemzetközi közösség és a hágai Nemzetközi Bíróság meg fogja tenni a szükséges lépéseket arra nézve, hogy Izraelt visszaterelje a jog ösvényére." - írja mai közleményében a Jobbik.

A néppártosodó, hanukkai képeslapokat küldő párt az utóbbi időben tartózkodott az Izrael-ellenes üzenetektől. Nem mindig volt ez így, Vona Gábor néhány éve az izraeli nagykövetség előtt az mondta:

Európa palesztinjai vagyunk

Most, hogy az Egyesült Államok újra határozottabban kiáll a zsidó állam önrendelkezése mellett és ismét szankciókat vezetne be Irán ellen, úgy tűnik a Jobbik vezetőiből újra előtörnek a régi érzelmek: az Amerika- és az Izrael-ellenesség. Az amerikai választás után

a Jobbik támogatóinak 60 százaléka kedvező fordulatot látott Trump győzelmében,

de a párt vezetői pont ellenkezőleg, katasztrofálisnak tartják az új amerikai elnököt. Mirkóczki Ádám pártszóvivő egyenesen „kiszámíthatatlan félőrültnek" nevezte Trumpot. 

"Kormányzatom szorosan a zsidó nép és Izrael vezetői mellett fog állni, hogy tovább erősítsük azokat a hidakat, amelyek összekötnek bennünket, nem csak a zsidó származású amerikaiakat és az izraelieket, hanem minden amerikait és izraelit.

Együtt szembe tudunk szállni olyan ellenségekkel, mint Irán, amelyek el akarják pusztítani Izraelt, és lakóit, és együtt újra biztonságossá fogjuk tenni Amerikát és Izraelt.

- üzente Trump.

Nos, az ilyen szavak a Jobbikot ma is kibillentik a mosolygós néppárti, hanukázós hangulatából, és újra megszólal a régi recsegő hang.

A bejegyzés trackback címe:

https://cionizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr5012240388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emir Ehment 2017.02.09. 22:27:17

Kavarja, nagyon kavarja ez a Marci.
Várható volt. Az iráni kapcsolatokat Gábor szeretné ápolni.
Ilyen akciók nélkül hogy álljon a nagykövet elé?

SJobs 2017.02.09. 23:49:23

A Hagai birosag meg mindig jobb mint amit en tennek izraellel.. mar ha tehetnek. Sok mindenert felelhetnenek az elmult 70 evbol.

Emir Ehment 2017.02.10. 00:25:21

@SJobs: Megbûnhôdte már e nép a múltat s jövendõt.
Visszaadná nekik az ígéret földjét?

midnight coder 2017.02.10. 06:58:15

Na most, mennyivel is jobb az, amit az izraeliek tesznek a palesztinokkal mint amit Putyinék tesznek az ukránokkal ? Ráadásul, míg az ukránoknál a helyileg többségben lévő oroszok védték meg a saját érdekeiket az ukrán neonácik ellen - míg Palesztinában csak az időközben odaköltözött zsidó telepesek vannak.

axolotl77 2017.02.10. 07:56:08

Attól a palesztinok még egy súlyosan jogfosztott népcsoport marad.
Elég csak ezt a térképet megnézni:
palestineawarenesscoalition.files.wordpress.com/2013/05/cropped-maps-53.jpg

So No 2017.02.10. 08:07:51

Nemreg az egyik indexes cikk azzal "viccelodott", hogy a mi keritesuk, amit a deli hataron epitettunk a "vilagelitbe" ropitett minket.

Arrol mar nem szolt a cikk, hogy a palesztinokat karamba zaro kerites majdnem akkora, mint a mexikoiakat kirekeszto.

USA es Izrael ket jobarat. A demokracia langjanak orizoi. Lasd UNESCO...

Es termeszetesen az ENSZ-ben is csupa jobbikos fasiszta berenc ul.

www.origo.hu/nagyvilag/20161223-az-ensz-bt-felszolitotta-izraelt-a-telepbovitesek-leallitasara-a-palesztin-teruleteken.html

Es amikor valami nem tetszik a nagy nepnek:

www.origo.hu/nagyvilag/20160915-az-izraeli-vedelmi-miniszter-visszavag-az-ensz-nek-bojkott.html

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.10. 08:16:10

Hágai Bírósaág elé csak államok idézhetik egymást.
süti beállítások módosítása