"Ha akarjátok, nem álom" (Herzl Tivadar)

Cionizmus

Netanjahu kontra BBC: "Ugyanazon a bolygón élünk?"

"Kész vagyok találkozni Abbasz elnökkel, bárhol, bármikor"

2015. október 23. - eisen64

prime-minister-netanyahu-lays-the-smack-down-on-the-bbc-788x400.jpgÉles szóváltás zajlott le Benjamin Netanjahu és a BBC jeruzsálemi tudósítója között arról, miért nem kezdődnek újra a közvetlen tárgyalások az izraeliek és a palesztinok között. 

BBC: Miniszterelnök úr, ön azt mondta, hogy nyitott a nemzetközi beavatkozásra. Tudjuk, hogy John Kerry külügyminiszter hamarosan ide érkezik. Valószínűleg felszólítja majd önt arra, hogy térjen vissza a tárgyalóasztalhoz. Mi válaszol ön neki, ha nem hisz abban, hogy a tárgyalások előre vezető utat jelentenek. Mi lehet akkor a kiút?

Benjamin Netanjahu: Úgy érti, hogy (Kerrynek) engem kell felszólítania a tárgyalások újrakezdésére?

Ugyanazon a bolygón élünk?

Minden nap, minden fórumon, az ENSZ-ben, az amerikai kongresszusban, Izraelben, Jeruzsálemben, Tel-Avivban kértem Abbasz elnöktől, hogy előfeltételek nélkül, haladéktalanul kezdjük újra a tárgyalásokat. Most itt, ahogy beszélünk, készen állok arra, hogy találkozzunk. Semmi problémám nincs ezzel. Az a célom, hogy megszűnjön a folyamatos uszítás Izrael ellen és a zsidók elleni gyilkos támadások. A nyilatkozatom nagyon világos volt: kész vagyok találkozni vele, ő nem hajlandó találkozni velem. És Ön még engem kérdez, hogy miért nem kezdődnek újra a tárgyalások? Ugyan már! Kezdjünk neki a programnak! Ezeket az embereket nem érdeklik a tárgyalások, erőszakra uszítanak: tegye fel nekik a kérdését!

És ha már itt tartunk, nem beszéltem nemzetközi beavatkozásról, arról a javaslatról beszéltem, hogy John Kerry, Abdallah király, én és mások találkozzunk. Ez ellen semmi kifogásom, egy évvel ezelőtt is megtettük ezt. Ráadásul az a találkozó gyümölcsöző volt, miért ne találkoznánk újra?

BBC: Akár Ramallahban is?

Netanjahu: Igen, ez is lehetséges, semmi kifogásom ellene. De Abbasz elnöknek fel kell hagynia az uszítással. Saját fülükkel hallhatták, hogyan

hazudik, nyíltan arról, hogy az izraeliek kivégeztek egy ártatlan gyereket. Nem: nem volt ártatlan, és nem is végezték ki. Ártatlan embereket akart megölni és majdnem sikerült neki.

Ez egy hazugság. Kérdezze meg őt erről! Nem adhatnak felmentést neki, a nemzetközi közösség pedig valójában felmentést ad Abu Mazennek, évek óta, hónapok óta. És amikor felmentenek valakit, miközben erőszakra uszít, nos, akkor tovább fogja folytatni az erőszakra az uszítást. És mit látunk? Ezt az uszítást a palesztin fiatalok meghallják és elindulnak, hogy zsidókat gyilkoljanak, és ezzel megölik a béke lehetőségét is.

A bejegyzés trackback címe:

https://cionizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr88014375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kata58 2015.10.23. 20:14:23

Elképesztő a BBC tudósítójának a cinizmusa, még a kérdésben is ferdít, mert nem meri a másik felet megkérdezni. Úgy kérdez, hogy eleve vádlásnak jön ki...hol van itt a pártatlan, egyenlő eséllyel kérdés felelet, ha meg sem akarja sem hallani sem írni a valóságot, mert akkor a médiák nagy többségét hazugnak kellene nyilvánítani, az inkorrekt tudósításokért! Emiatt sokan megtéveszthetőek.
Remélem Izrael Miniszterelnöke nem fog bedőlni továbbra sem semmilyen hazug, félrevezető szlogenre...
Isten áldja munkájában amit hazájáért és népéért tesz!
süti beállítások módosítása