"Ha akarjátok, nem álom" (Herzl Tivadar)

Cionizmus

Egyetemi intifáda San Franciscóban: náci karlendítéssel fogadták a jeruzsálemi polgármestert

A palesztin-párti diákok Izrael megsemmisítését követelték

2016. április 07. - eisen64

barkat.jpgEgy csoport diák zavarta meg Nir Barkat jeruzsálemi polgármester előadását a San Francisco-i Állami Egyetemen. A palesztin zászlókkal és sálakkal felszerelkezett tüntetők náci karlendítéssel skandáltak, többek között Izrael megsemmisítését követelve - számolt be a Jerusalem Post. Az egyetem vezetése semmit nem tett annak érdekében, hogy megakadályozza az Izrael-ellenes uszítást.

Palesztina szabad lesz, a folyótól a tengerig

- skandálták a diákok a palesztin intifáda hírhedt szlogenjét, ami a Hamasz logójára utalva egyetlen (palesztin) államot követel Izrael területén. Miután azt Mahmud Abbasz is egyértelművé tette, hogy egy jövőbeli palesztin állam területén nem élhetnének zsidók, a san franciscói diákok zsidómentes (Judenfrei) Közel-Keletet követelnek. Ezt a tervet erdetileg Jasszer Arafat nagybátya, a néhai Hadzs Amin al-Husszeini jeruzsálemi főmufti javasolta az Adolf Hitlerrel folytatott berlini találkozóján.
amin_al-husseini_e_adolf_hitler.jpg

Zsidómentes Palesztinát ígért a jeruzsálemi főmufti Adolf Hitlernek 1941-ben

Végül a rendőrséget és az egyetemi biztonsági szolgálatot kellett riasztani, miközben Nir Barkat a fenyegetések ellenére megtartotta a tervezett fórumát. “Téved mindenki, aki úgy véli, hogy erőszakkal és uszítással el lehet némítani bennünket, vagy rá lehet venni minket arra, hogy megváltoztassuk álláspontunkat.” - reagált Barkat az incidensre.

“Továbbra is építeni, fejleszteni és erősíteni fogjuk Izraelt, és ezen belül az egységes Jeruzsálemet, és továbbra is kiállunk véleményünk és legitim örökségünk mellett,

olyan helyeken is, ahol el akarnak hallgattatni bennünket.

A jeruzsálemi polgármester az egyetemi diákok “szégyenletes viselkedése” miatt tiltakozott a San Francisco-i Egyetem rektoránál és a város polgármesterénél is. Az izraeli főváros első embere amerikai körútja következő állomásán New Yorkban, a Columbia Egyetemen tart előadást.

Az egyetemi intifáda Magyarországon sem ismeretlen. Legutóbb a budapesti Közép-európai Egyetem vendége volt egy hírhedt Izrael-ellenes előadó, akinek a “zsidóellenes gyarmatosítás lezárását” meghirdető programjáról a CEU kitiltotta az újságírókat.    

A bejegyzés trackback címe:

https://cionizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr978575662

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyetemi intifáda San Franciscóban: náci karlendítéssel fogadták a jeruzsálemi polgármestert 2016.04.07. 10:36:23

Egy csoport diák zavarta meg Nir Barkat jeruzsálemi polgármester előadását a San Francisco-i Állami Egyetemen. A palesztin zászlókkal és sálakkal felszerelkezett tüntetők náci karlendítéssel skandáltak, többek között Izrael megsemmisítését követelve - ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása